donderdag 8 december
3°C
109 km

KAA Gent maakt het bezoekersvak van Djurgårdens iets groter

Morgenavond ontvangt AA Gent het Zweedse Djurgårdens voor de groepsfase van de Conference League. AA Gent stelde 1000 tickets ter beschikking voor het bezoekersvak, maar omdat er meer Zweedse supporters verwacht worden, gaat AA Gent voor het eerst meer tickets voorzien voor de bezoekende fans. Djurgardens heeft een harde kern met een niet zo goede reputatie, er zal morgenavond dan ook extra politie aanwezig zijn.

Het bezoekersvak in de Ghelamco Arena zal morgenavond volledig vol zitten. AA Gent verkocht een duizental tickets aan Zweedse supporters, maar omdat de vraag zo groot was, stelt AA Gent nu meer tickets beschikbaar voor bezoekers.

Dirk Piens - directeur Organisatie KAA Gent: "We hebben dat doelbewust niet op voorhand gecommuniceerd, maar we hebben dat wel in de luwte kunnen voorbereiden. Deze middag hebben we ook met de Zweedse collega's afgesproken dat Zweedse supporters, die hier morgen zonder ticket gaan zijn en er worden er enkele honderden verwacht, daar gaan we er toch voor zorgen dat ze de wedstrijd kunnen bijwonen".

Supporterskern met een reputatie

Het bezoekersvak zal dus voor het eerst uitgebreid worden. Zweedse supporters zullen ook plaats kunnen nemen in het vak 326 en 327. Vak 325 en 423 worden volledig afgesloten als een soort buffer. Er komen ook extra hekkens en stewards om de twee supportersgroepen van elkaar te scheiden. Djurgårdens heeft een harde supporterskern die toch wel tot één en ander in staat is. Getuige daarvan de boetes die de club al heeft opgelopen door de UEFA. Maar binnen in het stadion zullen er genoeg stewards zijn, buiten is er een grotere politiemacht paraat. Maar de beide clubs hopen vooral op een fijne voetbalavond.