donderdag 18 april
11°C
70 km

Jurgen Gielen wil af van het fijnstof in het Baudelopark

De maat is vol voor Gentenaar Jurgen Gielen. De man trekt ten strijde tegen het fijnstof in het Baudelopark tijdens de Gentse Feesten. Hij wil dat de stad daar iets tegen doet , zoniet stapt hij naar de rechtbank. 

Het pas heraangelegde Baudelopark liet al een 14 tal keer te hoge waarden van fijnstof optekenen. Enkele overschrijdingen deden zich voor tijdens de Gentse Feesten. Een doorn in het oog van Jurgen Gielen. Die heeft in het verleden al vaker het fijnstof aangekaart maar ziet geen oplossingen verschijnen. Daarom stelt hij de stad Gent nu in gebreke. Gielen is van mening dat de stad moet waken over de gezondheid van de burger maar dat niet doet. Datt is volgens de man schuldig hulpverzuim. Gielen geeft de stad nu 2 maanden de tijd om een actieplan tegen dat fijnstof uit te werken, zoniet trekt hij naar de rechtbank om de feesten van 2023 in het Baudelopark te laten schorsen. 

Overleg 

Op het kabinet van schepen Heyse zijn ze op de hoogte van de zaak. Zij erkennen dat er iets moet gebeuren om het probleem te verhelpen, maar benadrukken dat de stad nog binnen de norm blijft van het aantal keren dat je de hoeveelheid mag overschrijden. Toch zal er een overleg gepland worden om samen te zoeken naar een oplossing. Het ziet er dus naar uit dat de vzw Trefpunt op beide oren zal kunnen slapen en dat er volgend jaar opnieuw festiviteiten zullen zijn in het Baudelopark.