Jongeren willen "Climate Justice"

In Gent zijn een kleine 2000 jongeren op straat gekomen om een beter klimaatbeleid te eisen. Het was Youth for Climate die had opgeroepen om vandaag op straat te komen voor het klimaat.

De groep jongeren kwam samen aan de stadshal in het centrum van Gent. Van daaruit ging het richting Sint-Pietersplein. De jongeren protesteren tijdens de schooluren om de druk hoog te houden. "Een spijbelactie zorgt voor meer aandacht voor het klimaat, en dat is wat we willen" zeggen de actievoerders. Op 31 oktober start de nieuwe klimaattop, en de politici moeten zien dat het de scholieren en studenten menens is. "Want dit is voor onze toekomst" klinkt het bij de jongeren. 

Veel steun voor de actievoerders

De actievoerders die vandaag op straat komen krijgen veel steun. Zo is Anuna De Wever speciaal naar Gent gekomen om mee te betogen. Ook de "grootouders voor het klimaat" stonden aan het stadhuis opgesteld en gaven de jongeren een ondersteunend applaus. Verder kwamen de Gentse schepenen Heyse en Decruynaere (Groen) de actievoerders een hart onder de riem steken, want het klimaat gaat iedereen aan.