Jaren werk voor het perfecte diorama

Een man met engelengeduld, zo kan je Patrick Vanlaer uit Lievegem wel omschrijven. Meer dan 3000 uur werkte hij aan een diorama rond Harley Davidson, en geen enkel detail verliest hij uit het oog. Nu zijn miniatuuropstelling verkocht is, is Patrick aan een nieuw én groter exemplaar begonnen. En dat houdt hem nog zeker twee jaar zoet.

Patrick bouwt al diorama's sinds hij zes jaar oud is. "Ik bouwde diorama's in papier en karton en met alles wat ik kreeg of vond," vertelt Patrick. "Want destijds had ik niet zoveel keuze om iets te bouwen."

3000 uren werk
De hobby stierf een stille dood, maar een vijftal jaar geleden ging het toch weer kriebelen. Hij bouwde een diorama rond Harley Davidson, goed voor 3000 werkuren.

Tweede exemplaar
Zijn eerste diorama is intussen verkocht en nu is hij bezig aan een tweede en groter exemplaar. Na één jaar zijn de facades van de gebouwen klaar, maar is er nog veel werk. Hij weet de komende twee jaar nog wat gedaan.

Moeilijk om te stoppen
"Op het laatste moment moet je zeggen: 'Het is genoeg, het is goed.' Want voor mij is het nooit genoeg. Dan zeg ik: 'Afstand, gedaan, finito.' Maar zover zijn we nog niet, maar het gaat komen."