vrijdag 30 september
16°C
0 km

IVM blikt terug op goed jaar

Afvalintercommunale IVM blikt terug op een goed jaar. De nieuwe afvalenergiecentrale in Eeklo draaide haar eerste volledige werkjaar en bereikte al meteen de kaap van 100.000 ton afvalverwerking. IVM nadert voor het eerst ook de opgelegde doelstellingen voor restafval. 

Afvalintercommunale IVM noteerde het afgelopen jaar sterke resultaten. De nieuwe afvalenergiecentrale in Eeklo draaide voor het eerst een volledig werkjaar op volle toeren. De vooropgestelde kaap van 95.000 ton afvalverwerking werd ruimschoots gehaald. De nieuwe afvalenergiecentrale verwerkte in 2021 zelfs meer dan 100.000 ton afval.

Doelstellingen OVAM bijna gehaald
Ook op vlak van afvalinzameling boekte IVM het voorbije jaar goede resultaten. De GFT-ophaling werd uitgebreid van vier naar acht gemeenten, en ook de PMD-inzameling ging in 2021 in stijgende lijn. Maar een van de belangrijkste resultaten merken we bij het globale restafvalcijfer. Dat daalde vorig jaar met tien kilogram, dat komt overeen met 138 kilogram afval per persoon in een jaar tijd. En daarmee nadert IVM voor het eerst de door OVAM opgelegde doelstellingen voor restafval, hun norm ligt op 135 kilogram afval per persoon.