dinsdag 31 januari
8°C
10 km

Inwoners Rieme klagen over kleverige stof op auto's en zonnepanelen

In Rieme, deelgemeente van Evergem, hebben bewoners van de Sperwerstraat vanmorgen vastgesteld dat hun wagens en zonnepanelen onder een laag kleverig stof terecht zijn gekomen. En dat goedje blijkt maar erg moeilijk te verwijderen. De wijk ligt net naast het Kluizendok in de Gentse haven. De kleverige stof is vrijwel met zekerheid afkomstig van de industrie, maar wie er precies verantwoordelijk is moet nog verder onderzocht worden.

Buurtbewoners Mario en Erik uit Rieme doen hun verhaal. Samen met andere bewoners in de buurt van de Sperwerstraat stelden ze vast dat er een laag kleverig stof op hun auto's en zonnepanelen terecht is gekomen. Dat zorgt voor heel wat overlast en zelfs schade. De bewoners probeerden via de politie aangifte te doen, maar daar werden ze wandelen gestuurd met het excuus dat het om saharazand zou gaan.

Dirk Hebberecht, buurtbewoner
"Ik denk dat het van de cementfabriek komt. Dit weekend is er een schip gelost, dat brengt stof mee en dat is waarschijnlijk overgewaaid. In die producten zitten waarschijnlijk soorten cement of lak die invreten op wagens en de zonnepanelen. Ze zegden eerst saharazand maar daar geloof ik niets van, dat is flauwekul."

De buurtbewoners hopen snel meer duidlijkheid te krijgen, zodat schade vergoed kan worden.