maandag 2 oktober
25°C
15 km

Innovatie in de landbouw op Agriflanders

Land-en tuinbouwliefhebbers kunnen 4 dagen lang hun hart ophalen tijdens de 12de editie van Agriflanders in Flanders Expo in Gent. Met meer dan 350 exposanten en meer dan 50.000 vierkante meter aan standen is Agriflanders, de grootste Vlaamse land-en tuinbouwbeurs. Dit jaar pakken exposanten vooral uit met machines en oplossingen.om de uitstoot te beperken. 

Het is gezellig druk in de hallen van Flanders Expo. Na 4 jaar is er eindelijk nog eens een editie van Agriflanders, de grootste land-en tuinbouwbeurs van Vlaanderen. Hier samenkomen met allemaal mensen uit de sector, doet iedereen zichtbaar deugd, want het zijn geen gemakkelijke tijden voor de landbouwers.

Georges Van Keerberghen - voorzitter Agriflanders: "De economische situatie, de energiecrisis denk maar, ook de politiek-syndicale situatie, denk maar aan het mestactieplan of het stikstofdossier. Het is niet evident de dag van vandaag. Toch denken we dat we als beursorganisator niet bij de pakken mogen blijven zitten. We moeten de kans geven aan firma's die innovatieve technieken hebben om met die problemen aan de slag te gaan en daar oplossingen voor te zoeken. We moeten mensen de kans geven om contact te leggen en we moeten dan eens zien of dat werkt binnen hun systeem of bedrijf. Op die manier kunnen we stappen zetten in onze sector".

Veel innovatieve ideeen en technieken dus. Hoewel de landbouwsector dikwijls negatief in het nieuws komt, willen ze op deze beurs de positieve kant tonen van de land-en tuinbouw. Want de sector blijft populair bij zowel jong als oud. Wie de beurs zelf wil bezoeken, kan dat nog tot en met zondag.