vrijdag 14 juni
19°C
45 km

Iedereen 9700, een nieuwe politieke beweging in Oudenaarde

'Iedereen 9700, dat is de naam van een nieuwe politieke beweging waarop mensen uit Oudenaarde kunnen kiezen tijdens de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Het is een samenwerking tussen CD&V en oppositiepartij Vooruit. Een primeur voor Oudenaarde want nooit eerder vormden er twee partijen een nieuwe lijst. Het is geen kartel maar een nieuwe beweging, klinkt het. Volgens lijsttrekker en huidig schepen Mathieu Mas is Oudenaarde klaar voor een nieuw beleid en willen ze komaf maken met de partijpolitiek. 

'Iedereen 9700', het is een nieuwe naam in Oudenaarde.  Coalitiepartij CD&V en oppositiepartner Vooruit trekken de deur van hun huidige partij achter zich dicht en vormen een nieuwe lijst. Op kop staat huidig schepen van Sociaal Beleid Mathieu Mas. Na vier legislaturen met blauw op kop is het tijd voor een nieuw hoofdstuk, klinkt het bij de beweging. 

Mathieu Mas (CD&V), lijsttrekker 9700 : "Ons motto is eigenlijk echt wel dat iedereen welkom is en dat we op een positieve en verbindende manier willen werken met iedereen die onze stad en al haar inwoners wil ondersteunen. Dus de grote diversiteit die onze stad rijk is; ondernemers, landbouwers, mensen met een migratieachtergrond. Iedereen is eigenlijk welkom om mee te werken aan dit project en om zo eingenlijk de stem te geven aan Oudenaarde. Maar het is absoluut geen samenwerking tussen Vooruit en CD&V. Het is wel zo dat de huidige mandatarissen opstaan omdat die vinden dat Oudenaarde daar klaar voor is, los van het oerpartijpolitieke. 
 

CD&V vormt in het huidg bestuur een meerderheid met Open Vld in Oudenaarde. Deze nieuwe lijst betekent niet het einde van de samenwerking tussen de twee partijen klinkt het. Als  'Iedereen 9700' mee aan het roer komt willen ze samenwerken met iedereen die op een postieve en verbindende manier wil nadenken over de toekomst van Oudenaarde, benadrukt Mas.