dinsdag 31 januari
8°C
12 km

Huurland en Peak Coaching Oost-Vlaams KMO van het Jaar

Gisterenavond zijn de Oost-Vlaamse KMO en beloftevolle KMO van het jaar bekend gemaakt. De award is een initatief van ondernemersorganisatie UNIZO. Na een uitgebreide jurering door experten werden Huurland en Peak Coaching respectievelijk KMO van het jaar en Beloftevolle KMO voor Oost-Vlaanderen. Door hun provinciale overwinning staan ze automatisch in de Vlaamse finale. Wij zochten de CEO's van beide bedrijven op.

KMO van het jaar worden is nooit een doel op zich, toch is het als ondernemer een mooie verdienste. Gisteren werden de provinciale winnaars bekend gemaakt. Huurland, met hoofdzetel in Nazareth, mag zich Oost-Vlaams KMO van het jaar 2022 noemen. Na een grondige analyse, bedrijfsbezoek en pitch van de kandidaten op de shortlist, was Huurland volgens de vakjury de beste leerling van de klas. Zelfs voor een bedrijf met 50 jaar ervaring.op de teller een mooie prestatie.  

Pascal Ameloot, CEO Huurland: "Ze hebben beoordeeld op een aantal verschillende aspecten. Ook de jury bestond uit een aantal experts binnen elk facet. Dat ging over marketing en sales, het financiële, het HR-gedeelte maar ook strategie, ook langetermijndenken: duurzaamheid, innovatie. Al die aspecten kwamen daarin aan bod. Men gaf toch aan dat bij ons het plaatje volledig was en klopte. Vooral de voledigheid was de doorslaggevende factor".

Beloftevolle KMO 

Het bedrijf Peak Coaching heeft dan weer niet zo'n lang parcours. Zij bestaan nog maar enkele jaren en werden gisteren bekroond tot beloftevolle Oost-Vlaamse KMO van 2022.

Seppe De Baerdemacker, CEO PEAK Coaching: "Wij hebben een applicatie waarmee ondernemers kunnen sporten waar en wanneer ze maar willen onder begeleiding. Het zijn geen typische body-buildtrainingen waarbij je shakes moet drinken. Maar we gaan echt mensen op vlak van beweging, maar ook op vlak van voeding, ademhaling en mentale gezondheid, ondersteunen. Vooral op een haalbare manier. We houden van de filosofie 'een bewuste Bourgondiër'. Dat wil zeggen: je drinkt graag al eens een glas rode wijn, gaat graag eens op restaurant maar je hebt toch een bepaalde bewustzijn over gezondheid".