woensdag 6 december
6°C
194 km

Huiswerkbegeleiding breidt uit naar Gavere, Kruisem en Nazareth

Uilenspel vzw gaat nu ook gratis huiswerkbegeleiding aan huis doen in Gavere, Kruisem en Nazareth. Daarvoor slaat de vzw de handen in elkaar met Huizen van het Kind. Het is voor het eerst dat Uilenspel in kleinere gemeenten in onze regio aan de slag gaat.

Vrijwilligers bij Uilenspel helpen kinderen in hun schoolcarrière. Vooral de overgang van kleuter naar lager onderwijs of van lager naar secundair kunnen zij een groot verschil maken. Elke week gaan ze een uurtje langs bij een gezin om samen met het kind te werken aan de schoolse vaardigheden en motivatie.

Vertrouwenspersoon
Op die manier wordt de vrijwilliger zelfs een vertrouwenspersoon, die uiteindelijk het hele gezin mee op sleeptouw neemt naar verschillende activiteiten. Het is dus een combinatie met huiswerkbegeleiding en gezinsondersteuning.

Uilenspel wil vanaf september, naast Gent en Ronse, ook in Gavere, Kruisem en Nazareth actief zijn en daar starten met de begeleiding van 25 gezinnen. Daarvoor zoekt de organisatie nog vrijwilligers. Het is voor het eerst dat er in kleinere gemeenten gratis huiswerkbegeleiding wordt opgestart.