Het Scheldeoffensief aan de slag in Moortsele

In Moortsele bij Oosterzele vindt er morgen een bijzondere theatervoorstelling plaats in de tuin van het Erfgoedhuis. Theatergroep "Het Scheldeoffensief" werkt er met mensen met een beperking. De voorstelling is het resultaat van hun zomerworkshop "Brut à l' air". Acteurs uit lokale toneelverenigingen nemen ook deel aan het project. Dat de steun krijgt van verschillende culturele centra in de buurt. 

De theatergroep "Het Scheldeoffensief" is vandaag nog hard aan het repeteren voor het toonmoment van morgen in Moortsele.  De gemeenten Merelbeke, Oosterzele, Zottegem en Sint-Lievens-Houtem zetten mee hun schouders onder het project. 

An Van den Bergh, algemeen coördinator Het Scheldeoffensief vzw: "Wat we heel bijzonder vinden aan dit project is dat er echt een mix van mensen met en zonder beperkingen meedoet. Sommige spelers hebben al veel ervaring en hebben al vaak op een podium gestaan, voor anderen is het de eerste keer. Dat is heel tof aan dit soort regionale projecten. We hebben verschillende projecten. Soms gaan we ook met een beperkte spelersgroep echt op tournee voor een professionele voorstelling. Maar voor deze voorstelling zit de kracht echt de warmte en de mix van de groep. We zien ook dat het echt een groep is die zorg draagt voor elkaar en waar het plezier van af spat". 

De acteurs zelf kijken heel erg uit naar het toonmoment van morgen. Ze hebben de voorbije dagen hard samengewerkt en hopen op een groot publiek.