woensdag 29 maart
17°C
107 km

Het Knuffelnest voor kinderen van cursisten Nederlands in Deinze

In Deinze is vanmorgen een gloednieuwe kinderopvang `Het Knuffelnest` officieel ingehuldigd. De kinderopvang telt momenteel acht baby`s en peuters en is alleen open op schooldagen. `t Zijn vooral ouders die in een inburgeringstraject zitten en in Deinze Nederlandse les volgen, die hun kinderen hier zullen kunnen achterlaten. Terwijl zij Nederlands leren, worden hun kinderen verwend.

De lokalen van speelpleinwerking Doekeewa in Deinze worden vanaf nu ook buiten de schoolvakanties intens gebruikt. En deze keer zijn het de baby`s en de peuters die het hier voor het zeggen hebben. In deze nieuwe kinderopvang `Het knuffelnest` in Deinze worden ze elke schooldag verwend door onthaalouder Daisy. En `t is een mix van nationaliteiten hier, want de ouders van de kindjes volgen allemaal een inburgeringstraject. Terwijl zij Nederlandse les volgen, mogen ze hun kinderen in de goede handen van Daisy achterlaten.

Daisy Vandamme, onthaalouder `Het Knuffelnest` Deinze: "Ik ben nu al enkele maanden bezig en ik heb nu toch wel mijn draai gevonden, omdat ik kindjes in de voormiddag en in de namiddag heb en dat maakt het eigenlijk ook wel leuk, dat je zo veel communicatie hebt met de ouders, en dat je niet heel de dag alleen zit met de kindjes, maar dat je de ouders ook ziet bij het afhalen en brengen, Rond 13u komen dan de andere ouders toe voor de volgende lessen, en dan rond 16u komen ze dan terug om hun kindjes af te halen, dus ik heb eigenlijk dubbel zoveel bezoek dan een gewone onthaalouder.  

Het Knuffelnest telt momenteel acht baby`s en peuters en is dus alleen open op schooldagen. In de vakantieperiodes worden deze lokalen opnieuw gebruikt voor de speelpleinwerking in Deinze. Dit grensoverschrijdende project werd nog maar enkele maanden geleden opgestart, maar `t is nu al duidelijk dat het een succes zal worden. Niet in het minst voor de kennis van het Nederlands, want zowel de ouders als de kindjes leren door dit project de taal beter kennen.

Trees Van Hove (cd&v), schepen van Kinderopvang en Onderwijs Deinze: "Ouders die nederlands moeten leren die hebben vaak ook jonge kinderen en dat gaat niet samen he, Dus doordat we dit intiatief hier opgestart hebben, die ouders zijn zo dankbaar, we moeten die lessen nederlands ook gewoon kunnen aanbieden zonder stress ook voor die ouders. Maar de kindjes leren hier ook wel Nederlands want wij spreken er allemaal Nederlands tegen dus dat is dubbel"