woensdag 6 december
6°C
183 km

Herr Seele en Kamagurka stellen tentoon in Assenede

In De Kunstgalerij Stichting Pim De Rudder in Assenede loopt een tentoonstelling van de kunstenaars Herr Seele en Kamagurka. "Het schilderende doek" heet die. Het bekende figuurtje Cowboy Henk neemt een centrale plaats in, maar de kunstenaars spelen ook volop in op de actualiteit. 

De wereld in een kleurig Herr Seele-jasje, dat is wat de bezoeker kan verwachten. Naast Cowboy Henk passeren dus ook heel wat andere bekende koppen de revue. Zoals bv Poetin als pompoen in de "Pompoetin"

Herr Seele: "Ik vind het belangrijk om een soort kunst te maken als het dadaïsme. Alles kan, heel onnozel tussen aanhalingstekens. Vanuit dat onnozele kunnen heel interessante dingen ontstaan, omdat je dan een beetje als een kind aan het werk bent. ik denk dat ik toch probeer het kind te benaderen in mijn creativiteit. Het kind jonger dan 5 jaar dan toch, de knaap". 

Herr Seele is zelf heel blij met de locatie van deze tentoonstelling. De galerij ademt kunst en geschiedenis, volgens hem. De tentoonstelling "Het schilderende doek" is nog tot 18 december te bekijken bij de Stichting Pim De Rudder in Assenede.