Hart voor Vluchtelingen Gent opent Huis 4B

De Gentse organisatie Hart Voor Vluchtelingen heeft een tweede vrouwenhuis geopend in de wijk Brugse Poort. Het zogenaamde `Huis 4B` moet een toevluchtsoord zijn voor vrouwen die dakloos zijn en nergens anders steun kunnen vinden. De vrouwen krijgen in het huis een tijdelijk onderkomen en ook begeleiding om een betere toekomst te kunnen opbouwen. 

Vrouwen in Gent die om verschillende redenen tijdelijk of al langer dakloos zijn, worden door de sociale organisatie Hart Voor Vluchtelingen opgevangen in een vrouwenhuis in de wijk de Brugse Poort. Onlangs kon de organisatie een tweede vrouwenhuis openen, huis 4B. De vrouwen krijgen er onderdak maar ook begeleiding, die hen naar een betere toekomst moet leiden

Evelyne Huughe, Hart Voor Vluchtelingen: "ik denk dat onze ogen zijn opgegaan tijdens corona, toen hadden we ook de daklozentelling, meer dan 600 vrouwen zijn dakloos, wij wilden daar iets aan doen, niet alleen klagen en zagen, Lieve Blanquaert heeft dit mogelijk gemaakt, ons eerste huis is eind 2020 opengegaan, en nu zijn we blij dat we eindelijk een tweede huis hebben".

De Gentse vrouwenhuizen zijn tijdelijke opvangplaatsen. Maar wie er woont kan er zo lang als het moet blijven. In beide vrouwenhuizen krijgen nu al elf vrouwen een dak boven het hoofd en de nodige ondersteuning en begeleiding.