vrijdag 1 maart
9°C
83 km

Hansbeke wil de piekuurtreinen behouden

Een aantal treinpendelaars uit Hansbeke is een petitie gestart tegen de afschaffing van twee druk bezette stoptreinen. Vanaf maandag snoeit de NMBS in het treinaanbod op de lijn Gent-Brugge. Twee piekuurtreinen in de avondspits vanuit het station Gent-Sint-Pieters worden afgeschaft. Treinen die door veel scholieren uit Hansbeke worden gebruikt om thuis te geraken. Volgens de NMBS is de afschaffing tijdelijk, door werkzaamheden aan Gent-Sint-Pieters, maar de Hansbekenaren vrezen dat de treinen nooit zullen terugkeren.

Meer sporen maar minder treinen, het gaat er bij de Hansbeekse pendelaars niet goed in. Het station is volledig vernieuwd, er zijn extra sporen aangelegd maar toch zal vanaf maandag de stoptrein vanuit Gent Sint –Pieters naar Brugge tijdens de avondspits niet tot in Hansbeke rijden. Bij de NMBS zeggen ze dat het tijdelijk is door werken in het station Gent Sint-Pieters.

Jan Langeraert – actievoerder: "We hebben ook in het verleden gezien dat het treinaanbod de voorbije 10 jaar constant verminderd en verschraalt en we hebben het gevoel dat het weer een volgende stap kan zijn. We eigenlijk de garanties van de NMBS dat die trein minsten terug komt".

De actievoerders hebben begrip voor een tijdelijke afschaffing door werkzaamheden aan het station Gent-Sint-Pieters, maar dat er geen einddatum is geprikt, vinden ze verdacht. De pendelaars zijn daarom een petitie gestart voor het behoud van de piekuurtreinen op de lijn Gent-Brugge.