dinsdag 21 september
18°C
40 km

Handelaars voorzichtig optimistisch na de zomersolden

De zomersolden zitten er op. Volgens een onderzoek van Mode Unie en Unizo hebben de handelaars iets minder verkocht dan in het laatste normale verkoopjaar 2019. Toch kijken ze voorzichtig positief vooruit. 

Wie dat wou kon vandaag nog een laatste zomerkoopje doen. Want 31 juli is het einde van de soldenperiode. Mode Unie en Unizo deden een rondvraag bij 154 handelaars in Vlaanderen. En daaruit blijkt een voorzichtig optimisme. Iets meer dan de helft van de ondervraagden geeft toe minder verkocht te hebben dan in 2019. Een kleine 25% zegt evenveel verkocht te hebben, het andere kwart verkocht meer.  Vooral het slechte weer en het feit dat er nog geen echte grote feesten mogen gegeven worden speelden mee in de verkoopcijfers. 

Positief vooruit kijken

Een kleine meerderheid (58,6%) van de handelaars verwacht dezelfde of een iets grotere verkoop in het najaar. Er mag meer, en de vaccinatiecampagne schiet goed op. Ook het feit dat de beperking van het aantal personen bij het shoppen weg valt is een opsteker. Daarom is de zin bij de consument om te shoppen weer aanwezig. Een positief signaal voor de handelaars die de voorbije maanden echt een zware tijd beleefden.