dinsdag 27 september
12°C
5 km

Grotere 'coronaterrassen' in Gent mogen blijven: uitbaters kunnen vergunning voor 9 jaar aanvragen

Uitbaters van tijdelijke coronaterrassen in Gent, kunnen vanaf nu een langdurige vergunning aanvragen. Tijdens de coronacrisis konden horeca-uitbaters een tijdelijke uitbreiding van hun terras aanvragen. Dankzij een nieuw terrasreglement kunnen ze meteen een vergunning voor negen jaar aanvragen. 

Het gaat in totaal om zo'n 270 uitbaters die een langdurige vergunning kunnen aanvragen voor een groter terras. Naast terrassen vlak voor en tegen de gevel van het café, mogen horeca-uitbaters ook gebruik maken van een ander deel van het voetpad, plein of aangrenzende parkeerstrook. Voetgangers moeten wel nog altijd kunnen passeren.

"Goed evenwicht tussen horeca en indeling publieke ruimte"
"Terrassen zorgen voor een bruisende, levendige stad", zegt schepen van Mobiliteit en Publieke Ruimte Filip Watteeuw (Groen). "Met dit nieuwe reglement zorgen we voor een goed evenwicht tussen horeca en goede indeling van de publieke ruimte."

Nieuw in het reglement is ook dat nieuwe terrassen meteen vergund zijn voor periodes van negen jaar. Als het voorstel wordt goedgekeurd in de gemeenteraad, kunnen terrasvergunningen vanaf 1 juli worden aangevraagd.