zondag 2 oktober
16°C
1 km

Grootste padelcomplex van België staat aan Flanders Expo

Vanmiddag opent een gloednieuw padelcomplex geopend, op The Loop in Gent. Het is met 9 padelvelden de grootste van België. De initiatiefnemers willen daarmee de site nieuw leven inblazen.

De nieuwe padelclub van Garrincha heeft 7 overdekte padelvelden van 11 meter hoog en 2 terreinen in open lucht. Er is een clubhouse met terras, kleedkamers en douches. “De hal is daarmee de grootste, speciaal voor padel ontworpen, in België. Daarnaast zijn er ook 3 pickleball terreinen, een nieuwe populaire racketsport die overwaait vanuit de Verenigde Staten.”

Pop-up
Het padelcomplex is een tijdelijk project. De padelterreinen liggen grotendeels op gronden van Upgrade Estate en blijven er voor minstens vijf jaar. “We willen de site nieuw leven inblazen en meer activiteit en beweging naar The Loop brengen”, klinkt het bij de organisatie. Ondertussen wordt gewerkt aan de definitieve inplanting.

“Het is ook ideaal gelegen, geen buren die hier last zullen van ondervinden”, zegt Sportschepen Sofie Bracke. Zij mag samen met burgemeester Mathias De Clercq en schepen Sami Souguir het terrein voor het eerst gebruiken.