zaterdag 2 december
1°C
2 km

Grootouders voor het Klimaat lanceren werking in Gent

In de sfeervolle Spaanse Gouverneurswoning in Gent hebben de "Grootouders voor het Klimaat" hun Gentse werkgroep voorgesteld. Grootouders voor het Klimaat is een ongebonden burgerbeweging van gewone mensen die bezorgd zijn om de klimaatverandering en de gevolgen ervan voor toekomstige generaties.

De Grootouders voor het Klimaat zijn mensen die zich grote zorgen maken over het klimaat. Ze willen een leefbare toekomst voor hun kleinkinderen. Met hun acties en campagnes willen ze wat druk zetten op onze regering. België moet zich volgens de Grootouders voor het Klimaat aansluiten bij de Europese klimaatambities. Het klimaatbeleid op federaal, gewestelijk en zelfs lokaal niveau mag best wat ambitieuzer zijn zegt GVK. 

Samen met de klimaatjongeren

De Grootouders voor het Klimaat waren gisteren al present op de Klimaatmars in Gent. Ze willen de krachten bundelen met de klimaatjongeren om de druk richting dat ambitieus klimaatplan op te voeren. De grootouders gebruiken daarvoor hun netwerken en zullen in de toekomst via sociale media regelmatig van zich laten horen. Ze willen ook spreekbeurten houden bij lokale verenigingen of op scholen. Samen hopen ze dat België tegen 2050 CO2-neutraal is.