zondag 2 oktober
16°C
0 km

Godshuis (Sint-Laureins) gaat 240 asielzoekers opvangen: gemeentebestuur vindt beslissing "ondoordacht"

Op vraag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zullen in het Godshuis in Sint-Laureins wellicht 240 asielzoekers opgevangen worden. Tot grote onvrede van de gemeente.

Het gemeentebestuur van Sint-Laureins maakte de plannen van Sammy Mahdi vanmiddag bekend op een persconferentie. De burgemeester van Sint-Laureins, Franki Van de Moere, werd vorige week telefonisch op de hoogte gebracht van de plannen om 240 asielzoekers onder te brengen in het Godshuis. Het Rode Kruis zal het beheer en de uitbating op zich nemen. 

"Beslissing is ondoordacht"
Het gebouw is in handen van Vago NV. De eigenaar zou het 19de eeuwse Godshuis aangeboden hebben aan Fedasil om zo inkomsten te genereren. Het Sentse gemeentebestuur betreurt dat het zo laat op de hoogte is gebracht van de plannen en vindt het idee om er een asielcentrum onder te brengen ondoordacht. Volgens de gemeente zal de komst van 240 asielzoekers een grote impact hebben op de gemeente en bedreigt het de leefbaarheid van de 2.861 inwoners. De definitieve beslissing valt eind januari.