woensdag 17 augustus
25°C
82 km

God in Amerika door de lens van Carl De Keyzer

Hoe kijken Amerikanen naar God? En hoe is het Amerikaanse geloof de laatste 30 jaar geëvolueerd? Een antwoord op die vragen krijg je vanaf vrijdag in het Geeraard De Duivelsteen in Gent. Dan opent de nieuwe expo van fotograaf Carl De Keyzer: God, Inc I en II.

31 jaar geleden, in de zomer van 1990 om precies te zijn, reisde Carl De Keyzer met zijn vrouw en zoon in een kampeerauto door het noordelijk deel van de Verenigde Staten, op zoek naar religieuze groeperingen. Maandenlang fotografeert hij er Amerikanen in hun religieuze ervaring. “Ik was geschokt toen ik ontdekte dat religie zo’n belangrijke rol speelt in de Amerikaanse samenleving, dat het zo wijd verspreid was", vertelt De Keyzer. "Een jaar lang vroeg ik me af waarom Amerikanen zo intens en emotioneel zijn in hun religieuze ervaring.”

80 foto's
Dertig jaar later, in 2019 en 2020, gaat De Keyzer opnieuw op rondreis door de VS. Hij ontdekt dat er veel veranderd is, maar dat God nog altijd een belangrijke plek inneemt bij de Amerikanen.  Beide reizen leiden tot twee expo's van telkens 40 werken: God, Inc I en God, Inc II. Je kan ze van vrijdag 3 december tot en met 28 februari gaan bekijken in het Geeraard De Duivelsteen.