Gentse subsidies voor appartementen Nieuw Gent

Sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent is gestart met de bouw van twee appartementsgebouwen in Nieuw Gent. Die moeten de zes verouderde woontorens in de wijk vervangen. Het project kan als eerste genieten van de investeringssubsidies van de stad. WoninGent krijgt in totaal 17,9 miljoen euro.

De stad Gent geeft investeringssubsidies aan sociale huisvestingsmaatschappijen. Die kunnen het geld goed gebruiken om nieuwe woningen te bouwen of bestaande woningen te renoveren. De subsidies komen bovenop de Vlaamse steun.

17,9 miljoen voor WoninGent
WoninGent krijgt in totaal 17,9 miljoen euro. Daardoor kan de maatschappij  1.092 sociale huurwoningen bouwen en 2.049 bestaande sociale huurwoningen structureel renoveren of vervangen door nieuwbouw.

Nieuw Gent vernieuwt
Het eerste project dat van de nieuwe subsidies geniet, is het project ‘Nieuw Gent vernieuwt’. Vandaag is de bouw van de eerste twee appartementsgebouwen in de wijk begonnen. Later komt er nog een groot parkgebouw bij met 60 appartementen en er komt ook een fietsenstalling met laadpunten.