maandag 2 oktober
22°C
62 km

Gentse animatiereeks wereldwijd te zien

Ninja Express, zo heet de nieuwe animatiereeks die vanaf morgen op Ketnet te zien is. Een Gentse creatie, want productiehuis Creative Conspiracy ontwikkelde de reeks.

Ninja Express gaat over een pakjesdienst die geleid wordt door drie ninja's met superkrachten. De gele ninja Kiro kan door ruimte en tijd kijken. De blauwe, Konpeki, opent portalen waardoor het trio door tijd en ruimte kan reizen. Tot slot beheerst Aka, de rode ninja, de buitengewone techniek om een massa in te ademenen, waardoor gigantische bestellingen kunnen worden verkleind. 

80 medewerkers
De reeks werd bedacht door Kim Claeys en werd ontwikkeld door het Gentse productiehuis Creative Conspiracy. De voorbije twee jaar werkten 80 mensen mee aan de reeks, waarvan de helft Vlamingen. Een deel van het werk werd uitbesteed aan buitenlandse teams, die werden aangestuurd door Creative Conspiracy. Ze hadden een budget van 12 miljoen euro voor het eerste seizoen. 

Ook bij BBC
De reeks, die bestaat uit 52 afleveringen van telkens 11 minuten, is vanaf morgen bij ons te zien op Ketnet. Maar ook in Engeland (via BCC), Frankrijk en China zal de reeks te zien zijn. “Het enthousiasme bij al onze partners is bijzonder groot", zegt Peter Decraene van Creative Conspiracy. "Naast de absurde verhaallijnen, de spanning én de superkrachten, heeft Ninja Express genoeg troeven waardoor we er alle vertrouwen in hebben dat kinderen en hun ouders de reeks snel zullen omarmen. Voor een klein Belgisch bedrijf als het onze was het best spannend om te kunnen samenwerken met gevestigde namen als BBC en Warner Media."