zaterdag 3 december
3°C
2 km

Gents Tegengas projecteert boodschappen op de Luminuscentrale

Wie gisterenavond in de buurt van het Zonder-Naampark in Gent wandelde heeft ze misschien gezien. De slogans op de schouw van de Luminuscentrale. Die werden aangebracht door de actiegroep Gents Tegengas.  Er was ook een filmprojectie.

Onze energievoorziening laten afhangen van fossiele brandstoffen is volgens de actievoerders een idiote keuze.  “We zitten middenin een klimaatcrisis en er worden vergunningen uitgedeeld voor het uitbreiden van de bestaande gascentrales zoals in Wondelgem”.  Dat is volgens de actievoerders slecht voor het klimaat en de bevolking.  Daarom heeft Gents Tegengas beroep aangetekend tegen de vergunning.

Dubieuze regimes

Gents Tegengas wil met de actie aandacht vragen voor de oorsprong van het gas. “Investeren in nieuwe gascentrales is zoveel als het sponsoren van de Russische oorlogskas” zegt Gents Tegengas.  Rusland wordt rijker door de Europese aankopen van gas, olie en steenkool.  De overheid kan beter investeren in hernieuwbare energie en het huidige energienetwerk versterken.

Foto’s: Pieter Geens