maandag 2 oktober
22°C
50 km

Gentenaars in armoede tonen barre leefomstandigheden in tijdelijk immokantoor

Het Shoppingcenter Zuid in Gent heeft er een tijdelijk immokantoor bij: IMMONEB. Je kan er geen woning kopen of huren, wél krijg je er zicht op de woonsituatie van heel wat Gentenaars die in armoede leven. Het is een intiatief van het Gentse Armoedenetwerk KRAS vzw. 

 Voor 1 op de 5 Vlaamse huishoudens is leefbaar wonen onbetaalbaar. Zij leven in een woning die beschimmeld, vervallen of niet verwarmd is. Om die wooncrisis zichtbaar te maken, hebben Gentenaars die in armoede leven foto's gemaakt van hun woon- en leefsituatie.  

Garage als woning
Op de foto's zien we krappe kamers die als woon-, was-, slaap- en kookruimte dienen, beschimmelde onveilige rijhuizen, een garage als woning … En die foto's stellen die Gentenaars nu tentoon in hun immokantoor IMMONEB, in het Shoppingcenter Zuid. Je vindt ze ook online op de website www.immoneb.be. 

Hoge huur- en woningprijzen
IMMONEB is een initiatief van het Gentse armoedenetwerk KRAS vzw, in samenwerking met Linx+ en met de steun van Welzijnszorg. Hiermee willen ze de hoge huur- en woningprijzen in Gent aanklagen en vragen ze het beleid om actie te ondernemen.