Gent is klaar voor Omloop Het Nieuwsblad

Voor de wielerfans is het morgen uitkijken naar de start van het Vlaamse wielervoorjaar. Om 11u start de Omloop Het Nieuwsblad in Gent. En er is goed nieuws, want er mag opnieuw publiek aanwezig zijn. Zowel bij de start als bij de ploegvoorstelling in 't Kuipke.

"Ik denk dat iedereen ernaar uitgekeken heeft. Traditioneel is de Omloop Het Nieuwsblad de start van het hele Europese wielerseizoen," vertelt Sofie Bracke, schepen van Sport. 

Publiek weer welkom
Vorig jaar was het een editie zonder publiek. Maar dat is dit jaar dus anders. Ook bij het startschot mogen de fans opnieuw op de eerste rij staan. De teamzone, waar je andere jaren dicht bij de renners en tussen de ploegbussen kan lopen, blijft dit jaar wel afgesloten voor het publiek. Een mondmasker dragen hoeft ook niet meer.

Uitverkocht
"Er zijn 4000 plaatsen in het Kuipke voor mensen die de renners willen aamoedigen, die de ploegvoorstelling willen bijwonen en die 4000 plaatsen zijn zo goed als allemaal uitverkocht, dus we kijken er allemaal naar uit," zegt Bracke.

De renners beginnen om 11u in Gent, rond kwart over vier komen ze aan in Ninove.