Gent heeft mobiliteitsplan voor de Gentse Feesten

Vandaag is het eindelijk zover, de start van de Gentse Feesten na 2 coronajaren. 10 dagen lang wordt de binnenstad één grote feestlocatie. Dat lokt heel wat volk naar de binnenstad, meer dan 100.000 per dag. Die moeten allemaal vlot in en uit Gent geraken. En daarom is er een duidelijk mobiliteitsplan voor de Feesten. Volgens de schepen van Mobiliteit blijft de fiets dé aanrader , zelfs voor  mensen die iets verder wonen.

De ruim 100.000 mensen per dag  zorgen 10 dagen lang voor heel wat verkeer om en rond de stad Gent. Daarom heeft de stad een mobiliteitsplan uitgewerkt om alles vlot te laten verlopen. En de fiets krijgt daarin een hoofdrol. Zo staan er deelfietsen aan de P&R van The Loop, Ledeberg en de Dampoort. Aan The Loop kan je ook gratis parkeren als je met de tram of bus naar de feestzone gaat. Voor 5 euro raak je heen en weer met bus of tram.  Voor de fietsers zijn er ook flink wat bewaakte stallingen. 

Filip Watteeuw (Groen) - schepen mobiliteit Gent: "We hebben voor de fietser gezorgd voor extra stallingen. In de Sint-Michiels parking is er een plateau voorzien alleen voor fietsers, 800 plaatsen waarvan 100 voor buitenmaatse fietsen. Het Sint-Lievenscollege in de Volmolenstraat, daar hebben we samen met hen een parking kunnen realiseren voor 2500 fietsen waarvan 400 voor buitenmaatfietsen. Dat is toch wel heel veel, dat zijn 3300 plaatsen die bewaakt zijn. In de stad zelf hebben we op heel veel verschillende plaatsen eigenlijk 5500 fietsstallingen extra geplaatst."

Ook de shuttlebusjes aan de vliegtuiglaan en de watersportbaan rijden tot 4u ’s nachts. Je kan dus op allerlei manieren aan de Feestenzone geraken. Want ook de centrumparkings blijven open. Maar wie met de auto komt let maar beter goed op. De lokale politie kondigt 10 dagen lang alcohol-en drugscontroles aan.