donderdag 28 maart
12°C
7 km

Gent heeft met Sensum een extra sterrenrestaurant

In Bergen zijn vandaag de jaarlijkse Michelinsterren uitgedeeld.In onze regio blijft het Hof van Cleve, het enige driesterren-restaurant. Chef Peter Goossens kan zijn zaak dus met een gerust hart overlaten. Voor de rest zijn er bij ons weinig veranderingen, al merken we toch twee opvallende nieuwe namen op. 

In de categorie één ster vinden we een opvallende nieuwkomer, Sensum. Het restaurant is sinds april 2021 gevestigd in het kasteeltje op het domein van AZ Maria Middelares. Chef Maurice de Jaeger leerde de stiel van Sergio Herman. Eerder kreeg de zaak al een 15.5/20 van restaurantgids Gault & Millau en daar komt nu ook een eerste Michelinester bij. Met Sensum komt het aantal sterrenrestaurants in Gent nu op  6. De andere zaken zijn Horseele, OAK, Publiek en Souvenier. En Vrijmoed is net als vorig jaar een tweesterrenrestaurant. Nog een opmerkelijke nieuwkomer in de Michelingids is Boris & Maurice, een verfijnde bistrokeuken op de Antwerpsesteenweg Sint-Amandsberg. Het restaurant is volgende maand 1 jaar open en brengt elke maand een seizoensgebonden menu tegen een betaalbare prijs. Dat levert het restaurant een Bib Gourmand op.