donderdag 30 maart
15°C
15 km

FGP Oost-Vlaanderen maakt evaluatie van de voorbije vijf jaar

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen (FGP) heeft vandaag de evaluatie bekendgemaakt van vijf jaar werking. Er is meteen ook vooruitgekeken, want de FGP Oost-Vlaanderen wil ook in de komende 3 jaar een belangrijke rol spelen bij de uitrol van het Nationaal Veiligheidsplan.  

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft de eigen werking van de voorbije vijf jaar geëvalueerd. En daaruit komen toch enkele belangrijke vaststellingen. Zo is de digitale criminaliteit de voorbije vijf jaar sterk gestegen. Om daar tegen op te treden is meer gespecialiseerd opzoekingswerk nodig. Verder ging er heel veel aandacht naar de Gentse haven. Vooral de opkomst van de drugsmaffia vraagt extra aandacht. De FGP Oost-Vlaanderen wil ook in de komende jaren de drugsbendes oppakken en focust daarom op een nog betere beveiliging. 

Recherchewerk steeds complexer

De criminele bendes gaan steeds innovatiever te werk. Dat maakt dat ook de rechercheurs moeten werken met de nieuwste snufjes. Het maakt het werk complex, maar het is meteen ook een uitdaging om het goed te doen. Want criminele bendes "kaalplukken" is en blijft de topprioriteit. Het Nationale Veiligheidsplan wil de komende jaren de georganiseerde criminaliteit een halt toe roepen. Volgens de FGP Oost-Vlaanderen zijn daar wel een 70-tal extra mensen voor nodig. En daar wringt het schoentje nog.