maandag 2 oktober
22°C
40 km

Extra camera's en bewaking na nieuw incident op de Blaarmeersen

Het is gisteren opnieuw fout gelopen op de Blaarmeersen in Gent. Twee redders zijn fysiek aangevallen door twee minderjarigen. Eén redder kreeg daarbij verschillende vuistslagen en schoppen. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis met een hersenschudding en een kaakbeenbreuk. De andere redder liep enkele kneuzingen en verwondingen op. Uitbater Farys en vakbond ACV vinden dit grensoverschrijdend gedrag. Er zullen meer camera's komen en meer toezicht, zeggen ze bij Farys.

Het is vandaag weer aanschuiven om op de Blaarmeersen te mogen. Net als gisteren zakken veel mensen naar het domein af voor wat verkoeling in het water. Maar gisterenavond rond zes uur liep het goed fout. 

Catherine Meyvaert - directiemanager sportbeheer Farys: "Het is zo dat er een kleine schermutseling was aan de glijbaan. Mensen die anderen passeerden en lastig deden. Ze zijn daarop gewezen door een medewerker van ons. Die medewerker is langs achter aangevallen. Een andere medewerker die hem kwam bijstaan heeft vuitsslagen gekregen en enkele schoppen. Beiden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. De ene ligt nog altijd in het ziekenhuis met een hersenschudding en kaakbeenbreuk. De andere redder is er van afgekomen met kneuzingen en verwondingen. Maar het is toch allemaal vrij ernstig". 

Extra toezicht en controle 

Uit protest is de glijbaan vandaag gesloten. Uitbater Farys gaat met de stad overleggen wat ze nog kunnen doen om het domein veilig te houden. Er hangen al camera's, er is een reservatiesysteem, identiteitscontroles en ook de capaciteit op de Blaarmeersen is beperkt tot 4500 mensen. Maar dat er extra toezicht moet komen, is een zekerheid, want ook voor de christelijke vakbond ACV is de maat vol. 

Peter Wieme - christelijke vakbond: "Dit gaat nu toch wel heel ver voor. Mensen die zich inzetten voor de veiligheid van de mensen die genieten van het mooie weer en het water, dat die mensen zichzelf in veiligheid moeten brengen. Ik denk dat de veiligheid op en rond het domein, want het gaat niet alleen over het domein zelf. Het gaat ook over De Lijn, de politie, mensen van Farys en van de flow. Die mensen moeten toch in veilige omstandigheden kunnen werken. Het is bijzonder jammer dat het mooie weer opnieuw ontsierd wordt door zinloze agressie van jongeren".