Extinction Rebellion roept op tot burgelijke ongehoorzaamheid

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben vanmiddag actie gevoerd aan het station Gent-Sint-Pieters. Onder het motto "Hoe kunnen we slapen als de aarde in brand staat" gingen ze voor het station op slaapmatjes liggen. Ze willen zo aantonen dat ze wakker liggen van de klimaatcrisis.

De afgelopen zomer was opnieuw erg droog en warm. De natuur liep grote schade op. Met deze actie toont Extinction Rebellion haar bezorgdheid over de opwarming van de aarde.

Bart Verstraete, Extinction Rebellion: "We liggen vooral ook wakker van het feit dat er weinig beweging komt. Er komt te weinig beweging van onze overheden. En er komt zeker weinig beweging van de echte schuldigen. Namelijk de grote uitstoters van broeikasgassen, dus de hele fossiele brandstofindustrie".

De milieuorganisatie eist dat de overheid een klimaat- en ecologische noodsituatie uitroept. Er moet een noodplan komen dat de winning en import van fossiele brandstoffen afbouwt. Samen met andere milieuorganisaties roepen zij tot burgergelijke ongehoorzaamheid in weekend van 8 en 9 oktober. Dan gaan ze protesteren tegen TotalEnergies.