donderdag 7 december
5°C
1 km

Evergem moet puzzelen door aanpassingen bij De Lijn

De Lijn past haar dienstregeling tijdelijk aan voor een aantal buslijnen die langs Meulestedebrug en de Evergemsesteenweg rijden. Dat kon u gisteren al zien in ons nieuws. Door een combinatie van werkzaamheden en het nieuwe verkeerslichtensysteem `Vierkant Groen`aan Meulestedebrug, staan heel wat bussen van De Lijn in de file, en daardoor raakt de dienstregeling grondig verstoord. De Lijn gaat nu de reisweg van vijf buslijnen omleiden of inkorten. En dat beloofd vooral voor de reizigers die uit Evergem komen een groot puzzelwerk te worden om tijdig op hun bestemming te geraken. 

Wie vanuit Evergem richting Gent wil rijden met het openbaar vervoer, die staat vanaf donderdag beslist voor een moeilijke puzzel. Want De Lijn past de reisweg van een aantal buslijnen aan. Concreet gaat het over vijf buslijnen, lijnen 52, 53 en 54 richting Gent Zuid, en buslijnen 55 en 58 richting Sint-Pietersstation. Deze buslijnen liepen de voorbije dagen erg veel vertraging op en daardoor raakte de dienstregeling ernstig verstoord. Aan de Evergemsesteenweg moeten ze door werkzaamheden een omleiding volgen. En aan Meulestedebrug staan de bussen in de file door de introductie van het nieuwe verkeerslichtensysteem Vierkant Groen. Heel wat inwoners van Evergem deden de voorbije dagen dan ook hun beklag bij hun burgemeester. Die zat gisteren samen met De Lijn om een oplossing te zoeken. 

Joeri De Maertelaere (N-VA), burgemeester Evergem: "De Lijn heeft een aantal maatregelen genomen om de komende weken de omgeving van Meulestedebrug te vermijden, maar dat heeft wel wat hinder tot gevolg voor een groot deel van onze inwoners, men probeert de omgeving van Meulestedebrug te vermijden door buslijn 55 om te leiden via tramhalte Brielken en de Spoorwegstraat, en om van daaruit rechtstreeks via de R4 naar Gent Sint-Pieters te rijden en dat betekent ook dat een aantal mensen die in de buurt van Meulestedebrug moeten zijn, die gaan daar maar moeilijk kunnen geraken".

Overleg met Gent 

De grootste hinder voor de bussen van De Lijn ontstond enkele weken geleden, toen het nieuwe verkeerslichtensysteem Vierkant Groen aan Meulestedebrug werd ingevoerd. Dat systeem zorgt ervoor dat fietsers en voetgangers vanuit alle richtingen tegelijk kunenn oversteken. Maar op piekmomenten kunnen de wachttijden voor het gemotoriseerd verkeer daardoor erg lang oplopen. Het Evergemse gemeentebestuur plant dan ook binnenkort een overleg met de stad Gent om de situatie aan te kaarten.