maandag 19 april
10°C
53 km

Enkele maanden geen bussen tussen Melden en Oudenaarde, buurtbewoners pikken het niet

Volgende week wordt de Berchemweg tussen Melden en de N60 afgesloten. Onder de N8 moet een duiker vervangen worden. Grote werken die voor flink wat hinder zullen zorgen.

Zo rijden er tot de grote vakantie geen bussen van De Lijn tussen Melden en Oudenaarde. De bus zal van Avelgem via Kerkhove en Petegem naar Oudenaarde rijden. Bijzonder onprettig is dat voor de inwoners van Melden. Die krijgen twee alternatieve bushaltes aangeboden: de ene ligt op 3 kilometer van het dorp vandaan, de andere op maar liefst 5 kilometer.  

Schoolgaande jeugd en minder mobiele ouderen worden in de kou gezet.

De buurtbewoners blijven de stad, De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer vragen om een betere oplossing. Want voor het vrachtverkeer naar de bedrijvenzone Meersbloem worden wel alternatieve routes uitgewerkt, waarom dan niet voor het openbaar vervoer? De actiegroep is alvast niet van plan om de bejaarden in Melden in de steek te laten. De actiegroep 'Veilig en Leefbaar Melden' zoekt vrijwilligers die klaar staan om de ouderen te helpen om boodschappen te doen of hen naar het ziekenhuis te brengen.