End Fossil Gent bezet campus Blandijnberg UGent

De vakbonden van de Universiteit Gent hadden het vorige week al aangekondigd: er zouden acties volgen als protest tegen de besparingsronde die de universiteit doorvoert. En vandaag hebben studenten en leden van  de internationale studentenbeweging End Fossil de daad bij het woord gevoerd. Sinds vanmiddag bezetten ze de campus Blandijnberg. End Fossil komt op voor een duurzamer hoger onderwijs. 

Een dertigtal leden van End Fossil, een internationale studentenbeweging die ijvert voor meer duurzaamheid in het hoger onderwijs, bezet sinds vanmiddag de Campus Blandijnberg van de UGent. De besparingsplannen die de Universiteit Gent wil doorvoeren stoten hen tegen de borst. Vooral de plannen om de GreenOffice van de universiteit te reduceren valt hen zwaar. Het belang van duurzaamheid wordt hier onderschat en het is net hier dat de toekomst gemaakt wordt, zeggen ze. Ze willen daarom graag aan de tafel met de rector en de Raad van Bestuur om een gesprek te hebben, over hun transitieplan bijvoorbeeld

Bien, End Fossil: "Want we zien nu dat die helemaal niet gevolgd worden. We willen graag meer aandacht voor klimaateducatie, een klimaatvak in de bachelor en in een interdisciplinair vak van de masters. Want we zien dat studenten niet voorbereid zijn op de klimaatcrisis om die te tackelen in het werkleven".

En zo gaat  het richting Blandijnberg, de campus waar ze de volgende dagen  dag en nacht verblijven om er actie te voeren.

Gijs, End Fossil: "Jullie zijn zonder problemen binnen geraakt wat nu? Dat klopt, we staan nu op de Blandijnberg waar onze bezetting zal doorgaan. We blijven hier drie nachten over 4 dagen activiteiten, We installeren ons nu en we openen een welkomstcafé om mensen warm te maken om mee aan te sluiten