maandag 2 oktober
25°C
9 km

Elke Decruynaere stopt als schepen in Gent

De Gentse schepen van Onderwijs, Elke Decruynaere (Groen) legt haar mandaat als schepen neer. Ze kan naar eigen zeggen haar politieke werk niet langer combineren met haar gezin. 

Elke Decruynaere is sinds 2006 gemeenteraadslid in Gent. 3 jaar later werd ze fractieleider. Sinds 2013 is Elke schepen van Onderwijs, Jeugd, Opvoeding en Gezinsplanning. Bovendien mag je Elke Decruynaere gerust één van de voortrekkers van het kartel met de socialisten noemen. Zij zorgde voor een overeenkomst met de toenmalige burgemeester Daniel Termont en bracht Groen mee aan de macht in Gent. 

Ontslag om persoonlijke redenen

Elke Decruynaere zei vanmorgen op een persconferentie dat de combinatie werk-familie steeds moeilijker is. En dat zorgt er voor dat ze haar taken niet meer kan uitvoeren zoals ze dat zelf zou willen. En dat is ook de reden waarom ze afscheid neemt van het Gentse stadsbestuur. "Met pijn in het hart"zegt ze zelf. Elke Decruynaere zal op de gemeenteraad van mei ontslag nemen, diezelfde avond zal een nieuwe schepen voor Groen de eed afleggen.