woensdag 29 maart
17°C
86 km

Einde van een tijdperk, Makro definitief dicht

Het weer is grijs buiten, en dat is het zeker ook voor de werknemers van de Makro in Eke. Na vandaag valt het doek definitief over de winkelketen. Ook al is die nog tot 14 januari beschermd tegen schuldeisers, een overnemer is er niet gevonden. Bij gevolg zal de Makro hoogstwaarschijnlijk binnenkort failliet verklaard worden. Metro, ook een onderdeel van moederbedrijf Makro België, is wel overgenomen. Het personeel dat voor Makro werkt, ongeveer 1400 mensen, verliezen hun job.

2:00 uur vanmiddag. de winkel zou normaal om drie uur de deuren sluiten, maar door gebrek aan goederen moet de winkel een uur vroeger sluiten. Daarmee valt het doek definitief over Makro België en dus ook hier in Eke. Een deel van het personeel verzamelt buiten en valt elkaar in de armen. Traantjes worden weggepinkt.

Anja Andrzejewski - werknemer Makro Eke: "De steun van alle collega’s hier samen, ik ging niet wenen, ik heb het toch gedaan. Het is heel hard, ik heb hier heel graag gewerkt. Ik had echt een team waar ik kon op bouwen, waar ik kon op steunen, die ook wisten dat ik er was voor hen. Wij vieren einde jaar met familie, maar mijn sfeer, ik kan het even niet opbrengen. Het is een beetje te zwaar om dragen. Ik heb nog een familie en dat is een Makro familie en die zal er niet meer zijn".

Yves, die jaren lang trouwe klant was van de Makro in Eke, wou op deze laatste dag het personeel een hart onder de riem  steken.

Yves Guyssens - klant Makro Eke: "Als bedanking naar jullie toe wat jullie voor ons gedaan hebben. Qua vriendelijkheid, qua werk ethiek maar ook inspanningen. Want soms stelden wij niet altijd eenvoudige vragen om aan producten te geraken. Heb ik hen gezegd jullie zorgen voor de glazen, ik zorg dat ze gevuld worden op de laatste".