dinsdag 31 januari
8°C
6 km

Eigen-zinning, eigen-aardig, het fotoverhaal van 3 jaar fusie in Deinze

In het Mudel in Deinze loopt op dit moment de fototentoonstelling "Eigen-zinning, eigen-aardig". Vzw Verburght, die volwassenen met een beperking ondersteunt, nam het iniatief. Geinspireerd door de fusie tussen Deinze en Nevele organiseren ze een expo om de verscheidenheid én de verbondenheid tussen Deinzenaren in beeld te brengen.

Door de fusie tussen Deinze en Nevele kreeg vzw Verburght in 2019 al het idee om een fotoboek te maken van "gewone" en "minder gewone" Deinzenaren. Vzw Verburght is een voorziening voor mensen met een motorische beperking in Landegem, één van de 17 deelgemeenten. Het resultaat is een bonte verzameling van portretten.

Sofie Verstraete - directeur vzw Verburght: "Wij zien dat mensen in hun uniek zijn, in hun eigenaardig zijn toch op een of andere manier met elkaar verbonden zijn. // Mensen die naar de expo komen die weten niet wat ze kunnen verwachten, maar we zien dat ze dan naar de foto's gaan en zeggen: he, dat is mijn buurman en oh, die ken ik ook. En dat zorgt er voor op die manier dat mensen connecties gaan zoeken"

Het boek is intussen te koop en de foto's kan je bewonderen op een tentoonstelling in het Mudel in Deinze. Met de opbrengst zal de vzw investeren in tilhulpmiddelen.