woensdag 29 maart
17°C
99 km

Eerste Feest van de Gentse Muziekscene is een voltreffer

Elkaar beter leren kennen en vooral feesten en heel veel contacten leggen. Dat was kort samengevat de doelstelling van het eerste "Feest van de Gentse Muziekscene" gisterenavond in de Handelsbeurs. Na corona was de "goesting" groot om eens te kijken wat er op muzikaal vlak allemaal leeft in Gent. En dat is best veel, in de Oost-Vlaamse hoofdstad zijn naar schatting 20.000 mensen bezig met muziek. 

De mondharmonica van Matis Cooreman klinkt internationaal maar is zo Gents als Klokke Roeland. We hebben ze gisterenavond gespot in de Handelsbeurs. Daar werd muziek gespeeld, gebabbeld over muziek, en vooral contacten uitgewisseld. Want Gent is niet voor niets een bruisende muzikale stad. Daarom dat het hoogtijd was om al deze talenten eens samen te brengen. 

Frederik Sioen, Gents Kunsten Overleg : "Eigenlijk is het de bedoeling dat we met elkaar connecteren en elkaar beter leren kennen, om een fantastische muziekscene in Gent te maken. En daar hebben het Gentse Kunsten overleg en de stad Gent toe bijgedragen vanavond"

Het netwerken ging vrij breed. De organisatoren brachten onderandere beginnende bands in contact met zaaleigenaars of programmatoren van grote optredens.  Zo konden die jonge bands misschien wel een concertje scoren op een of ander festival. Maar het ging ook over instrumenten en klank. Kortom, een evenement dat naar meer smaakt. en die belofte is dan ook meteen gemaakt.