Eerste boom voor vernieuwd De Smet-De Naeyerpark in Gent

Vanmiddag ging de eerste boom aan het vernieuwde Paul De Smet De Naeyer-park in het Miljoenenkwartier in Gent in de grond. Het was meteen het startschot van de laatste fase van de renovatie van het park. De twee versnipperde groenstroken zijn nu met elkaar verbonden en vormen binnenkort één groot park . Het Paul De Smet-De Naeyerpark is één van de 32 parken die het Gentse stadsbestuur tijdens deze legislatuur heeft aangepakt.

De werken in het Gentse Miljoenenkwarier konden rekenen op Vlaamse steun. Door de ontharding tussen de drie afzonderlijke groenstroken is het nu één groot park geworden. Het is een bijzonder project omwille van de erfgoedwaarde van de buurt. Daarom komt er ook geen klassieke speeltuin met schommel en glijbaan maar wel enkele zogenoemde 'spelprikkels' zoals boomstammen en hangmatten die kinderen aanzetten om te spelen. 

Astrid De Bruyker (Vooruit), schepen van Openbaar Groen Gent: "Ja, we vinden het heel belangrijk als stad Gent om goed te investeren in ons openbaar groen.  Ik zeg altijd, die parken zijn de gedeelde tuinen van de Gentenaars. Niet iedereen heeft de luxe van een eigen tuin of buitenruimte en sowieso wil iedereen een groene ontmoetingsplek in de buurt. Dat is ook wat het nu al is maar nog meer zal worden dankzij deze vernieuwingen en dankzij dat het een groter park wordt". 

Voor de start van de werken werd er met de buurt overlegd. De bewoners waren wat bezorgd over de mobiliteit die de ontharding meebrengt. Zo sneuvelen een aantal parkeerplaatsen en moet je een eindje rond rijden. Maar volgens de stad is alles goed bereikbaar. Het is gewoon even wennen. De buurtbewoners zijn alvast blij met hun nieuwe park.