woensdag 29 maart
17°C
100 km

Een blik achter de schermen bij Sensum, het nieuwste sterrenrestaurant in Gent

Gent heeft er sinds gisteren een sterrenzaak bij. Restaurant Sensum, op het domein van AZ Maria Middelares kreeg een eerste Michelinester. De zaak wordt sinds mei 2021 uitgebaat door chef Maurice de Jaeger en gastvrouw Deborah Hellburg. ZIJ vormden het Kasteel Hanet om tot een klassezaak. EN die inspanningen worden nu beloond met een Michelinster. 

Nog geen twee jaar na de opening van hun restaurant mogen Maurice en Deborah al pronken met een Michelinester. Eerder werden ze ook al twee keer beloond door Gault & Millau. Chef Maurice volgde een opleiding aan hotelschool Spermalie en stond daarna al snel in de keuken met Sergio Herman. Zijn carrière was een logische keuze want de passie voor eten was er al snel. 

Maurice de Jaeger, chefkok Sensum: "De passie is er al van jongs af aan. Altij geïnteresseerd geweest in eten, in dingen maken. Thuis begonnen met een pizza maken op achtjarige leeftijd en zo ga je verder. Op veertienjarige leeftijd begin je te werken in een keuken als afwasser en zo ga je dan verder. En dan ben ik uiteindelijk gestart bij Esmeralda, toen nog een ster en daar is het verhaal begonnen eigenlijk". 

Michelin looft het restaurant voor de combinatie van verse producten en een brede uitwerking. Maar ook de technische kant en het  gevoel voor smaak zitten volgens de culinaire gids goed. Combineer dat met een historisch pand uit 1939 en het plaatje klopt volledig. Maar het koppel pronkt ook met het team. 

Deborah Hellburg, gastvrouw Sensum: "De mensen hebben hier vrije keuze in wijnen en in gerechten. We beperken ons niet tot enkel een menu bijvoorbeeld. Dus dat maakt dat de mensen wel graag terugkomen. Daarnaast denk ik ook onze combinatie, niet alleen als koppel maar de wijnen en de gerechten die dan mooi samen komen en uiteraard de vriendelijke service is iets wat bij ons wel echt vooraan staat. We zijn altijd blij om onze gasten te ontvangen. We zorgen ook dat onze jongens in een mooie omgeving kunnen werken dus dat straalt ook uit naar de mensen toe".