woensdag 18 mei
26°C
121 km

Eeklose Leopoldlaan twee jaar eenrichtingsverkeer vanuit Maldegem

De eerste fase van de werken aan de Leopoldlaan in Eeklo is gestart. Anderhalf tot twee jaar lang moet het verkeer vanuit Maldegem een omleiding volgen. Het resultaat is het naar verluidt helemaal waard.

Het verkeer vanuit Eeklo richting Maldegem zal steeds kunnen blijven doorrijden. Het verkeer komende vanuit Maldegem naar Eeklo, moet via het kruispunt den Teut naar de rotonde aan AZ Alma en dan verder via de Brugsesteenweg. Ook fietsers moeten die omleiding volgen.

Make-over
In de toekomst zal er minder doorgaand verkeer passeren dankzij de aanleg van de nieuwe verbindingsweg R43 rond Eeklo. De Leopoldlaan krijgt daarom een grondige make-over. De drukke gewestweg moet een veilige toegangsweg worden naar het centrum van de stad.

Veel groen
Auto’s krijgen er wat minder ruimte. Er komt een afgescheiden fietspad en ook voetgangers krijgen meer plaats. De laan wordt afgewerkt met veel groen en 180 nieuwe bomen.

Eind 2023
Vanaf vandaag tot juli dit jaar plaatst Fluvius nieuwe leidingen voor gas, elektriciteit en telecommunicatie. Na het bouwverlof start de aanleg van de weg zelf. De werken duren al zeker tot het najaar van 2023.