zaterdag 24 februari
8°C
1 km

Eeklo maakt van Oostveldstraat een voorrangsweg

In de Oostveldstraat, een belangrijke invalsweg naar het centrum van Eeklo, gelden sinds vandaag nieuwe voorrangsregels. De Oostveldstraat wordt een voorrangsweg, waar je vanaf nu ook 50 kilometer per uur mag rijden. Volgens het stadsbestuur van Eeklo moeten de nieuwe voorrangsregels de verkeerssituatie in de straat veiliger maken. 

`t Is opletten geblazen voor automobilisten die vanuit een van de vele zijstraten van de Oostveldstraat in Eeklo komen. De voorrang van rechts die er tot voor kort nog gold, is sinds vandaag weggevallen. De Oostveldstraat is nu een voorrangsweg geworden, en het verkeer dat vanuit de zijstraten komt, moet bijgevolg stoppen vooraleer het de drukke invalsweg wil inrijden. En ook de snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur wordt vanaf vandaag opgetrokken tot 50 kilometer per uur.

Michel De Sutter (SMS), schepen van Mobiliteit Eeklo: "We hebben de vraag eigenlijk gekregen van de hulpdiensten, ook eigenlijk van de politie, invalswegen zouden 50 kilometer per uur moeten zijn en voorrang hebben, om een beetje uniformiteit te geven. De vraag van de hulpdiensten was ook om sneller op hun bestemming te geraken, dus geen voorrang van rechts meer en ook de snelheidsbeperking wordt opgetrokken tot 50 kilometer per uur. Alles wordt dus weer zoals het eigenlijk vroeger was".

De nieuwe voorrangsregels in de Oostveldstraat gelden sinds vanmorgen. Aan alle zijstraten, en dat zijn er wel wat in de Oostveldstraat, staat sinds vandaag een nieuw verkeersbord waarop de voorrangsweg wordt aangeduid. En da`s wel even aanpassen voor de automobilisten die het gewend waren om hier de voorrang van rechts te nemen. Maar de nieuwe verkeerssituatie in de Oostveldstraat schept duidelijkheid en uniformiteit, zegt schepen van Mobiliteit Michel De Sutter. `Alle invalswegen in Eeklo zijn voorrangswegen, alleen de Oostveldstraat was een uitzondering`