Edugo Campus Glorieux reinigt verfborstels op ecologische wijze

De Edugo school campus Glorieux in Oostakker heeft binnen de afdeling schilderwerk en decoratie een primeur te pakken. Sinds begin mei maken ze daar gebruik van een ecologische  verfborstelreinigingsmachine. Het water dat gebruikt wordt om de borstels te reinigen wordt gezuiverd en opnieuw gebruikt.  De machine is een flinke investering voor de school maar bij Edugo Glorieux vinden ze het belangrijk om, naast zelf ecologisch bezig te zijn, de leerlingen ook te laten zien wat er allemaal op de markt is.

Kristof Van Kerckhove – verantwoordelijke schilderafdeling: "Als school heb je een voorbeeldfunctie, ecologie kunnen we dag van vandaag niet meer wegdenken. Dat is de realiteit en dan moet je mee als school. Ook al is dit een flinke hap uit ons budget. Die kost is wel gigantisch geweest, maar het zal ons ook sparen in het water dat we gaan verbruiken op jaarbasis. Omdat, zoals daarnet al gezegd, het water blijft circuleren en blijven gebruiken".

In de machine zit ook een hogedrukreiniger die de verfrol of borstel grondig reinigt. Met de ingebruikname van de machine neemt de school een beetje voorsprong  op de industrie.

Kristof Van Kerckhove – verantwoordelijke schilderafdeling: "We komen wel dikwijls op de werkvloer en terecht en dan hinken we wat achter. Nu lopen we een beetje voor misschien op het gebied van dit dan. Ik zie hier zeker wel iets in vooral, het staat op wieltjes, het heeft zijn eigen watertoevoer. Het enige wat je nodig hebt is een stekker en je bent vertrokken".

De school gaat nu ook nog kijken om de afgescheiden verfresten te laten hergebruiken.