zaterdag 2 december
1°C
2 km

Dogs and drinks zoekt nieuwe thuis

Het Gentse Dogs & Drinks, het allereerste hondencafé in België, zit in slechte papieren. De coronacrisis hakte er financieel al stevig in en nu brengen de hoge huur -en energieprijzen het café helemaal in de problemen. Dogs & Drinks, dat grotendeels met vrijwilligers werkt, moet daarom noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie. Maar die zoektocht blijkt bijzonder moeilijk en dus dreigt een definitieve sluiting.

Een hapje eten of iets drinken, terwijl er honden rondlopen die je kan adopteren. Da's het unieke concept van Dogs & Drinks aan de Godshuizenlaan in Gent. Maar amper drie jaar na de opening dreigt het eerste hondencafé in België de deuren te moeten sluiten. De hoge energiekosten en de huurprijs die is gestegen bedreigen de werking. Voor Dogs & Drinks is het dus alarmfase rood. Met bijna 90 honden die de voorbije jaren een nieuwe thuis kregen is het concept een succes, maar het hondencafé kende vanaf de start ook flink wat tegenslag.

Marijn Kenis oprichter Dogs & Drinks: "Oktober 2019 zijn we opengegaan en vlak daarna in maart zijn we moeten sluiten zegens corona. We hebben dus heel veel opstartproblemen gehad door de situatie met corona. We hebben nooit een financiële buffer kunnen aanleggen en nu kunnen we het niet meer aan. Nu moeten we aan andere oplossing zoeken, dus een ander pand".

Vrijwilligers 

Het team van Dogs & Drinks bestaat uit enthousiaste vrijwilligers zoals Christine. Zij zorgen voor de honden en steken ook een handje toe in het café. De dreigende sluiting komt ook voor hen bijzonder hard aan. 

Christine Bilaey vrijwilliger: "Het is bij ons echt een heel triestige sfeer. Waarom? Omdat we drie jaar geleden gestart zijn met een ongelofelijk concept, het enige hondencafé in België en jammer genoeg gaan wij moeten sluiten. Heb je nog altijd geloof dat dit goedkomt of heb je schrik? Goh, ik ben nogal positief en ik hoop dat we een nieuwe locatie vinden. Een dat we financieel gesteund worden".