dinsdag 27 september
12°C
5 km

Destelbergen opent nieuwe speelzone en ontmoetingsruimte

In Destelbergen zijn vier nieuwe speel- en ontmoetingszones officieel geopend. Op de vroegere TAE-site zijn de laatste jaren veel nieuwe woningen gebouwd. Vier percelen bleven vrij voor recreatie en ontspanning. En de buurtbewoners kregen heel wat inspraak in de aanleg van de zones. Ze wilden vooral groen, met uitdagende speeltuigen voor de kinderen.

Vanmiddag zijn ze ook feestelijk ingewijd en 't gemeentebestuur trakteerde met ijsjes. Via een online bevraging vroeg de gemeente wat de bewoners nog misten in de buurt. Met die antwoorden trok de gemeente naar de leverancier.

Eva Rombaut (N-VA), schepen van Jeugd Destelbergen: "Op basis van die plannen hebben we dan de beste en de meest gevarieerde oplossingen gekozen. Die plannen zijn dan nogmaals aan de buurtbewoners afgegeven en gepolst, zijn er toch nog opmerkingen". 

De terreinen zijn groene oases geworden. Kinderen kunnen er klauteren, voetballen en schommelen. Er zijn ook nieuwe trampolines en er is een survivalparcours. Elke zone heeft zijn doelpubliek. De buurt vroeg ook om petanqueterreinen en een hondenweide. Destelbergen onderzoekt nog of ook die wensen uit de buurt kunnen ingevuld worden.