zaterdag 21 mei
20°C
8 km

Demir bevestigt: Wonderwoud komt er

Wonderwoud, het nieuwe natuurgebied tussen Oostakker en Lochristi, komt er dan toch. Dat bevestigt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA). Het wordt het vierde grote bos aan de Gentse rand. 

In september vorig jaar werd het project Wonderwoud voorgesteld aan de buurt. Het gebied aan het Oud Vliegveld en de voormalige zandwinningszone, gelegen tussen Oostakker en Lochristi, is 36 hectare groot. Rond de vijver komen een avontuurlijke speelzone, zitvlonders en een knuppelpad. Doorheen het hele gebied komen wandelpaden en spelelementen. Centraal in het Wonderwoud komt een uitkijktoren.

Plannen on hold
De werken zouden in 2023 starten, maar eind vorig jaar werden de plannen plots on hold gezet. De toekomst van Wonderwoud leek veraf, maar nu bevestigt minister Demir dat het bos er toch komt. Het Agentschap Natuur en Bos zal het geld vrijmaken. De werken zouden eind 2023, ten laatste 2024, starten. Na het Parkbos, de Gentbrugse Meersen en de Vinderhoutse Bossen wordt Wonderwoud het vierde grote natuurgebied aan de Gentse rand.