vrijdag 2 december
3°C
7 km

Deinze steunt voetbalclub met 110 000 euro

De stad Deinze wil een eenmalige subsidie van 110 000 euro toekennen aan voetbalclub KMSK Deinze. Om aan de licentievoorwaarden voor reeks 1A te blijven voldoen, moet de club een tijdelijke tribune bouwen. Met de subsidie hoopt Deinze de club in de stad te houden.

Op het gloednieuwe voetbalstadion in Deinze is het nog lang wachten. Dat project loopt enorme vertraging op nadat de Raad van State het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan in juni vernietigde na een klacht.

Tijdelijke tribune
Daarom bouwt club KMSK Deinze op dit moment een tijdelijke tribune met 4200 zitplaatsen. Een belangrijke investering om toch aan de licentievoorwaarden voor reeks 1A te voldoen. Mocht de tijdelijke tribune er niet komen, dan moet KMSK Deinze uitwijken naar Zulte-Waregem, Roeselare of Moeskroen.

Om de club in Deinze te houden
Dat is een scenario dat de stad liever vermijdt. Het stadsbestuur wil de club in Deinze houden en daarin steunen met een subsidie van 110 000 euro voor de tijdelijke tribune. De gemeenteraad moet wel nog akkoord gaan met het voorstel, die beslissing vat op donderdag 25 augustus.