zaterdag 3 december
3°C
1 km

Deinze Industrie stelt een nieuw actieplan voor

Deinze Industrie, de koepelorganisatie voor ondernemers in Deinze, heeft een plan klaar om de bedrijven dit jaar extra te ondersteunen. Er komen onder meer vormingen, teambuildingsactiviteiten en overlegmomenten. Nu ook de ondernemingen uit Nevele bij de koepel aangesloten zijn, is het belang van deze ondersteuning eens zo groot.

Een webinar, een jobcafé en een teamtrophy. Het zijn maar enkele van de vele activiteiten die de ondernemerskoepel Deinze Industrie dit jaar organiseert. Ze wil daarmee inspelen op de noden van haar bedrijven. Zo zijn er bijvoorbeeld erg veel vacatures die maar niet ingevuld raken.

Deinzenaars
Om die vacatures in te vullen, kijkt de koepel naar de Deinzenaars zelf. “Er zijn nog heel veel inwoners uit onze stad die het elders gaan zoeken, die richting Brussel, Gent of Antwerpen gaan", aldus burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). "Maar er zijn ook heel mooie en attractieve jobs te vinden in onze stad. Dat komt omdat de economie het goed doet, omdat de bedrijven groeien.”

Jongeren
Bedrijven in Deinze willen graag werknemers uit de stad zelf. Daarvoor richten ze hun pijlen niet alleen op de werkende klasse van vandaag, maar ook op die van morgen. “De ondernemingen bieden de studenten die in onze stad wonen een stageplaats. Op die manier leren de ondernemers direct ook de talentvolle jongeren kennen," zegt Vermeulen. En zo kunnen jongeren verder doorgroeien in het bedrijf, al dan niet naar een vaste job.