Deinze dient klacht in tegen onbekenden

In Deinze hebben vandalen street art in een fietserstunnel beklad. Een graffitikunstenaar had vorig jaar de tunnels onder de spoorweg versierd met werken die de stad typeren. Het stadsbestuur reageert verontwaardigd en dient klacht in bij de politie. Burgemeester Jan Vermeulen wil de werken zo snel mogelijk laten herstellen.

De werken van graffitikunstenaar Siegfied Vynck in Deinze zijn besmeurd. Vynck had de muurschilderingen nog maar aangebracht voor de opening van een nieuwe fietsbrug in mei. Jarenlang lagen de tunnels er troosteloos bij, tot ze vorig jaar werden opgefleurd. De werken stellen blikvangers voor uit de stad en haar deelgemeenten.

Jan Vermeulen (cd&v) - burgemeester Deinze: "We gaan de kunstenaar contacteren met de vraag om alles te herstellen en wij zullen toch ook wel een klacht indienen bij de politie voor zover het nog zou gebeuren".

De street art is afgewerkt met een beschermlaag, waardoor het gekrabbel er gemakkelijk zou moeten van afgeveegd worden. Maar burgemeester Jan vermeulen heeft een duidelijke boodschap voor de vandalen.

Jan Vermeulen (cd&v) - burgemeester Deinze: "Jongeren of ouderen die zulke zaken doen, die moeten beseffen dat het eigenlijk hun eigen eigendom is dat ze vernielen. Doe dan zoiets thuis, of doe dat op een bord of op een andere plek, maar kunstwerken, daar blijf je toch beter af".

Het stadsbestuur vraagt dat getuigen zich melden bij de politie en hoopt de daders te kunnen vatten.