De Vylder/Ghys winnen de zesdaagse

In het Kuipke is gisteren een punt gezet achter de 100e verjaardag van de zesdaagse van Gent. Zowel bij de AVS Cup als bij de profs hadden de afwezigen ongelijk. Want de renners hadden nog een spannend wedstrijdslot voorzien, met bij de profs een mooie zege voor het duo De Vylder/Ghys.

Vanaf dag twee stonden Crabbe en Dens aan de leiding in de AVS Cup, maar op de voorlaatste dag moesten ze die eerste plaats afgeven aan het duo Milan Van Den Haute-Jasper Bertels. Zij reden zaterdagavond de perfecte ploegkoers en pakten ook een bonusronde. De gele leiderstrui is hun beloning tjdens de finaledag. Het Kuipke houdt zijn hart vast als Milan Van Den Haute uit Oudenaarde onderuit gaat in het begin van de wedstrijd,maar de leider kruipt even later weer op de fiets om de eerste plaats te verdedigen. En dat doet hij en Japer Bertels met brio. De twee houden stand en winnen de AVS Cup 

Spannende finale bij de profs

De grote jongens dan, en daar is de finale plots superspannend. Lindsay De Vylder en Robbe Ghys speelden zaterdagavond hun leidersplaats kwijt aan Fabio Van den Bossche en Yoeri Havik. Maar ook Iljo Keisse/Jasper De Buyst en Jules Hesters met zijn ploegmaat Tim Teutenberg konden de schade beperken tot 1 ronde. De finale was plots ook voor de organisatoren nagelbijten. Wie zich nog een laatste keer wil tonen is de Keizer himself. Hij gaat in eerste instantie op zoek naar extra punten en wint de dernyreeks, tot groot jolijt van het publiek.  En ook in de afsluitende ploegkoers tonen Keisse  en De Buyst zich volop. Het duo doet zelfs een ultieme gooi naar de einzege door te proberen een bonusronde te pakken. Maar De Vylder/Ghys en Van den Bossche/Havik laten dat net niet gebeuren. Zij strijden om de titel en het zijn De Vylder/Ghys die het halen met een sterke remonte op het einde. Een beresterke Fabio Van den Bossche en Youri Havik eindigen op de tweede plaats, Iljo Keisse en De Buyst vervolledigen het podium op plaats drie.